Ei se ole myöhäistä viisikymppisenäkään

Moisaset muuttivat ruokailutottumukset ja liikkumisen, ja päättivät sen olevan loppuelämän juttu.

Moisaset on hyväntuulinen pariskunta vastakohtaisine luonteineen. Räiskyvä Päivi sekä tasaisempi Aimo täydentävät sopivasti toisiaan. Siinä missä Aimo kertoo kokonaisuuden, lisää Päivi tarinaan yksityiskohdat ja värittää sen eläväksi.

Päivi ja Aimo ovat aina olleet tyypillisiä arkiliikkujia.

- Ei meillä ole mitään suurempaa liikuntataustaa, Aimo toteaa, jonka heti vaimo korjaa:

- No olethan sää käyny sählyssä ja uimahallissa joka viikko.

Päivillä oli hektisen työpäivän jälkeen tapana käpertyä sohvan nurkkaan tuijottamaan televisiota. Yhdessä he kuitenkin jaksoivat käydä kävelylenkeillä, pyöräilemässä sekä hiihtämässä.

Vaikka arkiliikunta on pitänyt parin peruskuntoa yllä, alkoi kiloja kertyä neljänkympin kieppeillä.

- Kävin viime kesänä SuomiMies seikkailee -rekkakiertueella, ja kyllä sitä ittekki aivan yllättyi kuinka kolmenkympin jälkeen elimistö alkaa pikkuhiljaa rapistua, ja miten yhtäkkiä viiskymppisenä käyrä tipahtaa ihan kunnolla, tuumaa Aimo, ja jatkaa

- Onhan tuo tilanne ollut koko ajan tiedossa, mutta onneksi se ei ole viisikymppisenäkään liian myöhäistä.

Päiviä oli jo pidemmän aikaa poltellut ajatus kuntosaliharrastuksesta. Hänellä oli tunne, että saliharjoittelu voisi olla hänen lajinsa. Kynnys oli silti korkea, sillä ajatus salista omien kilojen kanssa tuntui epämiellyttävältä. Päivi päätti kuitenkin astua tuon kynnyksen yli ja marssi Body Centeriin.

- Se oli ko tupakanpolton lopettaminen. Toisen on helppo sanoa, mutta itse on päätös tehtävä. Mää sytyin kerralla liekkeihin.

Päivi on laihtunut reilun vuoden aikana 25 kiloa ja iloitsee, että se myös näkyy.

Seuraavalla kerralla Aimo lähti mukaan ja siitä lähtien he ovat kulkeneet salilla yhdessä. Pari sai toisistaan ja hyvinvointikeskuksen henkilöstöstä täyden tuen. Tuloksia on syntynyt, kun ruokavalio sekä liikkuminen on laitettu kuntoon. Päivi on laihtunut reilun vuoden aikana 25 kiloa ja Aimo tasan puolet siitä. Lienee sanomattakin selvää, että tulokset ovat näkyneet terveyden kohentumisena ja vaatekoon pienenemisellä. Aimo on vaikuttunein siitä, että kaikki tulokset voi nähdä niin selkeästi.

- Yllättävintä oli, että jalat ja kädet pieneni kans.

Päivi huomasi saman. Hän jäi kaipaamaan ihania piikkareitaan, jotka osti juuri ennen laihtumistaan, mutta ei sitä tunnetta, miltä niillä tuntui kulkea.

- En edes tajunnu hankalan kävelyn johtuvan painosta.

Päivin korkkarit ovat laihdutuksen seurauksena käyneet liian suuriksi: kantapää irti sentin. Päivi on jäänyt kaipaamaan juuri näitä korkkareita, niillä kun ei enää voi kävellä.

Moisaset ovat päättäneet yhteistuumin tämän olevan loppuelämän juttu.

- Tämä on niin helppoa ammattilaisten kanssa. Body Centerin Joel tekee salisuunnitelmat 8 viikon välein, ja kun niitä noudattaa, saa nopeasti tuloksia, Päivi kiittää.

Myös Aimo on samaa mieltä.

- Ehdottomasti paras päätös. Terveyttä on paljon mukavampi hoitaa kuin sairautta.