Pekan parempi päivä

Pekka Erkinantti juhlii ensi vuonna 20-vuotista yrittäjätaivaltaan. Yrittäjyys ei suinkaan lähtenyt BodyCenteristä, Meri-Lapin tunnetusta hyvinvointikeskuksesta, vaan siivousyrityksestä, jonka Pekka perusti vaimonsa Eijan kanssa.

- Oikeasti olisin halunnu jo tuolloin kuntosalin, mutta en uskaltanut. Innostuin 16-kesäisenä opiskelijapoikana puntin nostamisesta. Kävin ihan joka välitunti ja ruokatunti instituutin kellarisalilla, Pekka naurahtaa innokkuudelleen.

Siivousyrityksessä pariskunta opetteli liiketoiminnan perussääntöjä ja Pekalla syttyi halu vahvistaa liiketalouden osaamistaan ammattikorkeakoulussa. Ajatuksena oli kasvattaa siivousyritystä isommaksi.

Perhe on tärkä Pekalle. Eija-vaimo on ollut kaikessa suuri tuki. Karvakorvat Kamu ja Nero ovat vetäneet Pekan päivälenkeille ja antaneet päivittäiset hellyysannokset.

- BodyCenter on kyllä vaimon syytä. Eija näki vähän ennen valmistumistani Kauppakadulla liikehuoneiston vuokrausilmoituksen ja kehotti soittamaan. Paria kuukautta myöhemmin remontoin tiloja kuntosalikäyttöön.

BodyCenter lähti yhden miehen firmasta, jossa kaikki tehtiin itse.

- Yrityksen sydän oli asiakkaat. Rakastin ihmisten kanssa työskentelyä.

Pikkuhiljaa yritys laajeni Kemiin, ja kokeiltiin matkan varrella Rovaniemen valloitustakin.

- Kun bisnes kasvaa, se muuttuu ihan toiseksi. Yhtäkkiä piti alkaa hallitsemaan asioita ja vetämään rajoja. Stressi kiihtyi ja pian huomasin, että vapaa-aikana ei ollut enää aikaa perheelle ja itselle. Sitä ei ollut enää missään läsnä. Sellainen syö ihmistä.

Jari on astunut mukaan yritykseen matkan varrella. Nykyisin BodyCenterin omistavat Erkinantin veljekset yhdessä.

Rovaniemi jouduttiin lopettamaan kannattamattomana. Samoihin aikoihin pariskunnan vanhin tyttö kuoli vaikeaan sairauteen.

- Se oli maanpäällinen helvetti. Suljin surun täysin ja syytin itseäni kaikesta. Ulospäin esitin rohkeaa ja pirteää yrittäjää, mutta kuori peitti särkyneen miehen. Nyt ymmärrän, ettei olisi tarvinnut.

Pekka uskoo, että kun ihminen tarpeeksi kauan patoaa ikäviä asioita, ihminen sairastuu. Niin kävi myös hänelle. Fyysisesti terve Pekka tuupertui kotipihalla ja sai valtavan epilepsiakohtauksen.

- Se oli 2,5 cm leveä ja 8 cm pitkä sikarinmallinen aivokasvain. Pääsin välittömästi leikkaukseen.

Parantuminen kahdesta suuresta leikkauksesta oli hidasta. Leikkauksesta turvonneet aivot aiheuttivat toistuvia epilepsiakohtauksia. Pelko oli valtava.

- Kyllä siinä tuli mieleen, että olikohan se Pekan taival tässä. Päätin että ei, ja otin oman elämäni haltuun. Hän hakeutui tutun vaihtoehtohoitajan luo.

- Silloin uskalsin luottaa toiseen ihmiseen enemmän kuin itseeni. Sini Tossavainen auttoi löytämään oman tieni homeopatian avulla. Hän ohjasi minut myös muille hoitajille, kuten Juha Tulkille ja Jarmo Juusolle, jotka auttoivat puhtaasta sydämestä. Olen todella kiitollinen kaikesta.

- Paljon olen oppinut, mutta paljon on vielä työstettävää. Pitää hyväksyä oma tilanne ja olla läsnä. Vain sitä kautta voi löytää ilon ja onnen.

Aina hymyilevä Pekka esittelee BodyCenterin laajennusremonttia. Parempi Päivä valmistuu ensi vuoden avajaisiin.

Vielä vuosi sitten Pekka pysytteli kotona toipilaana. Nyt suuren toipumisen ja muutoksen myötä mies on palannut töihin, rakentaa uutta salia ja järjestää tulevia avajaisia.

- Ensimmäisinä BodyCenterin vuosina salia puhuteltiin Pekan saliksi. Nyt on tarkoitus palauttaa Pekan sali, viittaa yrittäjä tulevaan katutason laajennukseen Torniossa. Siellä Pekka on taas läsnä.

- Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi Parempaan Päivään, Pekka virnistää.

Uuden, katutasoon laajennuksen avajaiset pidetään tammikuussa 2017.