Pia päästi irti

Body Centerin aktiivijäsen Pia Nikula oppi hellittämään ja pääsi elämänsä kuntoon 45-vuotiaana.

Tältä sohvalta Pia ponnisti pari vuotta sitten. Nyt nainen haluaa jakaa Body Centeristä saamiansa oppeja eteenpäin.

Oven avaa pirteä emäntä, joka tarttuu reippaasti kädestä kiinni katsoen samalla suoraan silmiin. Nainen on Pia Nikula, Body Centerin silmäterä, yksi hyvinvointikeskuksen rakastetuista asiakkaista.

Iloisen kuplivan Pian kohdatessa ei ensimmäisenä uskoisi keskustelevansa suuren taistelun läpikäyneen naisen kanssa. Pian energisyys pulppuaa voimalla, vaikka takana on pitkä ja raastava elämäntilanne, joka sairastutti hänet ja loppujen lopuksi imi kaiken energian.

- Löysin itteni vessan lattialta ja ihmettelin, miksi lattialla on verta. Huulet olivat auki. Luulin, että olin saanut allergisen reaktion.

Epikriisi oli kaikkea muuta. Pialla todettiin vakava uupumus, jolle oli syntynyt tilaa elämän asetuttua uusille, tasaisille uomille.

Vuosi meni itseä kooten ruoka, makea ja sohva turvana. Kiloja kertyi, mutta pää alkoi pikkuhiljaa hellittää.

- Siinä mie päätin, että tähän en jää.

Päättäväinen Pia marssi Body Centerin tiskille tiedustellen hänelle sopivaa tarjontaa. Hänelle ehdotettiin Fitness-ryhmää, jolle nainen nauroi heleästi:

- Eihän minusta sellaiseen ole!

Niin Pia kuitenkin ilmoittautui ryhmään ja sai valmentajaksi JiiPee Pulkkisen, joka pisti ravinnon ja liikkumisen kuntoon. Elämänilo palautui ja kivut katosivat lähes kokonaan.

Pian energia on tarttuvaa. Pia onkin Body Centerin ilopilleri.

Pia huomasi, että aiemmin hänen tekemisensä oli ollut suorastaan pakkomielteistä. Kun lenkkikenkien nauhat solmittiin, ei siinä löysäilty, vaan juostiin kerralla 20 kilometrin lenkki. Samoin siivouksen kanssa:

- Vanhemmat tyttäret aivan pelkäsi, ko soitin reissuista matkalla kotiin. Me ei ikinä saaha tätä tarpeeksi siistiksi äitille.

Pia huomasi, että liikkuminen voi olla suunnitelmallista ja sitä kautta rennompaa. Samoin oma pingottaminen löysäsi:

- Ei uskoisi, mutta mulla on tuolla makuuhuoneessa petaamaton peti.

Ei muuten uskoisikaan, sillä talossa näyttäisi olevan kaikki säntillisessä järjestyksessä.

Nyt Pia itse valmistuu personal traineriksi. Suuresta avusta kiitollinen Pia haluaa jakaa saavuttamansa opin, stressittömyyden voiman muillekin.

- Mie kiitin JiiPeetä ja sanoin, että sie pelastit minun elämän. JiiPee vastasi, että kyllä me tehtiin se ihan yhessä.

Suunnitelmallinen liikkuminen ja ruokailutottumukset voivatkin olla hellittämistä. Liian moni suomalainen syyllistyy takuulla itsensä ruoskimiseen. Pitäisi ja pitäisi. Tällaisiin avoimiin patteripupuihin törmätessä alkaakin ymmärtää, miksi ihmiset ostavat henkilökohtaisten valmentajien palveluita. Sitä haluaisi saada edes puolet siitä energiamäärästä myös itselleen. Jos se tapahtuu hellittämällä, niin miksipä ei?