Miten tehdä koko päivän kestävä juhlameikki?

Mitkä ovat juhlakauden 2016 meikkitrendit ja kuinka tehdä koko päivän kestävä juhlameikki?

Juhlameikki on helppo luoda hyvin tehdystä ja neutraalista arkimeikistä. Lisää silmiin tummuutta ja säväytä tulisilla huulilla, kuten Sanna.

On taas se aika vuodesta, jolloin pikkumustat ja juhlavetimet otetaan käyttöön, mutta mitä tehdä juhlameikin kanssa? Aamusta iltaan kestävä juhlameikki voi olla haasteellinen, mutta Kemin Emotionin kosmetologi Ida-Josefina Niskalan mukaan meikki onnistuu ja kestää hyvin, kun pohjaan jaksaa panostaa aamulla.

- Yleensä juhliin lähdetään suoraan töiden jälkeen, joten ei ole aikaa tehdä meikkiä uudestaan alusta loppuun, eikä tarvitsekaan. Käyttämällä kosteuttavia, pitoa antavia ja ihoa silottavia tuotteita, kasvot saadaan näyttämään raikkaalta iltaan asti.

Juhlameikkiin vinkkejä kysynyt Sanna Pätäri istuu valmiina Emotionin ehostusnurkassa. Vähän jännittää.

- En yleensä käytä meikkiä ollenkaan, ellei aamulla ole kunnolla aikaa sitä laittaa, toteaa Sanna arjen meikkirutiineista.

Juhlameikkiin kannattaa kuitenkin varata hieman aikaa. Mitä paremmin pohjatyön tekee aamulla, sitä helpommalla pääsee illalla.

- Lähtökohdaksi on hyvää ottaa se, että aamulla tehdään kestävä arkimeikki, josta illalla muutamalla pienellä ehostuskikalla saadaan näyttävä iltameikki. Ihoon kiinnitetään tosin normaalia paremmin huomiota. Sannan kanssa aloitan Lancomen hoitotiivisteellä, joka antaa iholle heleyttä ja tasoittaa pintaa, kertoo Ida-Josefina.

Juhlameikin tekemisessä kestävä pohja on ydinasia. Aloita kosteuttavilla ja heleyttävillä ihonhoitotuotteilla.

Silmien ympärille kerros Lancomen silmänympärysvoidetta, joka antaa kosteutta hieman kuivaan ihoon ja viimeiseksi Lancome Energie pohjavoidetta, jolla saadaan ihoon hehkua ja heleyttä.

- Iho halutaan luonnon raikkaaksi. Ei liian paksunnäköistä kerrosta ihonhoitotuotteita ennen kuin varsinaista meikkiä aletaan laittaa, mutta tarpeeksi, jotta lopputulos on tasaisen kuulas.

Näiden tulee antaa imeytyä ihoon hetken aikaa ennen meikin laittoa, jotta ne pääsevät vaikuttamaan pintaa syvemmälle.

Pohjusta hyvin

- Pohjustus on kenties meikin tärkein vaihe. Kasvoille on hyvä laittaa ihohuokosia tasoittavaa ihonpohjustusvoidetta. Muun muassa Diorilla on hyvä vaihtoehto, joka kiinnittää meikin paremmin ja saa sen kestämään iltaan asti.

- Sannalla on hieman kuivahko iho, joten kosteuttava versio käy paremmin, mutta tämä kannattaa aina tarkistaa oman ihon mukaan. Monet eivät huomaa, että näissäkin on vaihtoehtoja.

Meikkivoiteessa kannattaa Ida-Josefinan mukaan olla myös tarkkana.

- Mitä tahansa meikkivoidetta tulisi kokeilla koko kasvoille. Kokeilin yhtä väriä Sannan leukaan ja väri oli sopiva, mutta heti kun sitä laittoi koko kasvoille, oli lopputulos liian vaalea. Kannattaa siis ottaa se aika ja varmistaa, että väri on oikea silloin kun sitä on ostamassa.

Lancomen kätevästi pakattu ja käytettävä meikkivoide nopeuttaa pohjan tekoa ja antaa tasaisen peittävän lopputuloksen.

Jos arkeen haluaan hieman ripeyttä, Lancomen Cushion meikkivoide on paitsi peittävä ja pitkäkestoinen, myös äärimmäisen helppo laittaa. Meikkivoidetta otetaan astiasta vipalla, jota painellaan ympäri kasvoja. Aloita aina niistä kohdista, joihin haluat eniten peittävyyttä. Silmien alle kevyempi peitevoide ja jos silmämeikki on näyttävä, panosta myös luomien pohjustukseen, sillä ne rasvoittuvat päivän mittaan. Päälle irtopuuteria.

Arkimeikkiä varten Ida-Josefina käyttää vaaleaa luomiväriä Sannan luomille. Tämä nostattaa katsetta, muttei ole liian näyttävä arkikäyttöön.

- Päiväsaikaan painottaisin joko silmiä tai huulia, en molempia, jottei lopputulos ole liian raju.

Lopuksi ripsiväriä, poskipunaa, highlighteria ja hieman aurinkopuuteria ja arkimeikki on valmis.

Aamusta iltaan

Juhlameikin ehostaminen työpäivän päätteeksi alkaa silmämeikistä.

- Silmiin saa helposti intensiivisyyttä lisäämällä tummaa väriä luomeen. Ei tarvitse olla kokonaan smokey eye, mutta tummat luomet antavat juhlallisemman lookin. Pienisilmäisillä tämä kikka avartaa myös katsetta, kuten Sannan tapauksessa, kertoo Ida-Josefina.

Kulmat antavat kasvoille ryhtiä ja nostattavat silmiä. Sävytä niitä kynällä, vaikka kulmien luontainen väri olisi jo tumma.

- Toinen helppo tapa luoda juhlalook on lisätä väriä huuliin. Etenkin mattapintaiset huulet ovat tällä hetkellä trendikkäät. Se on äärimmäisen kaunis, mutta sen kanssa on käytettävä rajausta, jotta väristä saa kestävän ja tasaisen näköisen.

Sannan huulille laitetaan tummanpunaista mattaa. Sitä mukaa, kun Ida-Josefina rajaa huulia ja lisää huulipunaa, Sanna ihastelee väriä.

- Pakko sanoa, että mie en ole ikinä käyttänyt tällaista väriä. Aluksi se tuntuu oudolta, kun ei ole tottunut huulipunaan, mutta tämä näyttää todella kivalta, hymyilee Sanna.

- Yksi todella tärkeä pointti värikkään huulipunan kanssa, varsinkin jos sitä ei ole tottunut käyttämään, on kokeilla eri sävyjä. Oletko tummien sävyjen käyttäjä? Tykkäätkö kylmistä vai lämpimistä sävyistä? Myyjiltä kannattaa kysyä apua, sillä oikean värin löytäminen on itse asiassa hauskaakin, kun asiakas saa kokeilla eri sävyjä. Tärkeintä on kuitenkin se, että ihminen tuntee värissä olonsa kotoisaksi.

Mattapintaiset punahuulet ovat sesongin iso trendi. Muista käyttää huultenrajauskynää, jotta lopputulos on kestävä ja tasainen.

Jos ei ole vielä jäänyt koukkuun värikkäisiin huuliin, mattapintainen punaisen hehku tulee hurmaamaan järeimmänkin silmämeikin fanittajan. Ainakin Sannan.

- Tämä on oikeasti erittäin makee.

Vielä suihkaus hajuvettä ja ei kun menoksi.

 

Kolme juhlameikin trendiä juhlakaudelle 2016:

1. Punaiset mattahuulet – valitse kasvoillesi sopiva väri ja käytä huultenrajauskynää, jotta rajaus on siisti ja kestää. Kun olet tottunut käyttämään punaista, kokeile ja leikittele rohkeasti eri sävyillä.

2. Strobing eli kasvojen korkeimpien kohtien korostaminen highlighterilla. Varo käyttämästä liikaa korostusväriä, mutta tuo luonnollinen ihon hehku esille ja korosta parhaita kasvojenpiirteitäsi.

3. Kasvojen heleys – läpikuultava, heleä iho saadaan aikaan hyvillä ihonhoitotuotteilla, mutta meikin pohjustus on vieläkin tärkeämpi. Käytä heleyttäviä pohjavoiteita ja ihoa tasoittavia ja kosteuttavia tuotteita, jotka tuovat esiin kasvojesi luontaisen hehkun.

Ota kaikki hyöty irti juhlasesonkiin valmistautumisesta Emotionin asiakasomistajapäivillä 1.-6.12, jolloin s-etukortilla saa kaikista normaalihintaisista tuotteista -15% alennusta. Myös pakkauksista.