Aitoja ja uusia makuja

Paikallisesta lihasta valmistetut ravintolatason hampurilaiset ovat kemiläisen Kalle's Burgerin ylpeyden aihe. Nyt laatupurilaisten valikoimaan on lisätty Classic-hampurilaisateriat, jotka tyydyttävät vaativienkin herkkusuiden makunystyrät.

Yrittäjä Kalle Huusko on suhtautunut hampurilaisten koostumuksen suunnitteluun intohimolla. Pitkän ja huolellisen testauksen tuloksena syntyi uusi Classic-tuoteperhe, jonka salaisuus on aromikkaassa juustossa. Gouda-juusto nostaa pihvin konstailemattoman lihan maun uusiin sfääreihin. Hampurilaisessa käytetään myös vähemmän suolaa, jotta raikkaat perusmaut pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Se ei myöskään sisällä majoneesia, mikä tekee siitä kevyemmän vaihtoehdon.

Myöhemmin Classic-tuoteperhe tulee kasvamaan ja makuvaihtoehtoja on tulossa lisää.

- Hiomme parhaillamme muun muassa vuohenjuustohampurilaisen reseptiä, kertoo Kalle.

Classic-hampurilainen edustaa Kalle's Burgerin arvoja hyvin: se on valmistettu niin pitkälle kuin mahdollista omassa ravintolassa, paikallisista raaka-aineista. Jopa salaatti ja sämpylät tulevat läheltä. Näin on päästy pois teollisista mauista, kohti parempaa ja puhtaampaa ruokaa.

Keittiössä käy tohina

Pottukattila porisee kotoisasti liedellä keittiössä. Kalle’s Burgerin keittiövastaava Jussi Tainio nappaa kattilan tulelta, valuttaa vedet altaaseen ja kippaa potut monitoimikoneeseen. Loraus täysmaitoa, hieman suolaa ja kunnon kimpale ehtaa voita, ja monitoimikone hoitaa loput.

- Siinäpä olisi taas parin päivän satsi pottumuusia muun muassa karitsanlihan ja lehtipihvin kaveriksi, Jussi juttelee.

Aiemmin aamulla Marzena Wojtkiewicz on valmistanut Rönkän toimittamasta jauhelihasta Kalle's Burgerin reseptillä maustetun pihvimassan ja pyöritellyt sitten 150 gramman kokoisia pihvejä valmiiksi jääkaappiin. Sitten hän on suikaloinut kolmea erilaista salaattia valmiiksi kulhoihin ja maustanut mummon kurkut.

- Keittiökoulutus pääsee täällä hyvään käyttöön, sillä tämä grilli ei ole mikään tavallinen pikaruokapaikka, sanoo Marzena.

Täältä saa muun muassa perinteisen juustohampurilaisen ohella ravintolatason hampurilaisannoksia sekä lounasannoksia.

Kalle's Burgerin erikoisuutta, Meri-Lapin karitsaa tulee jatkossa saamaan viikonloppuisin paitsi Kemi Special Burgerin välissä, myös ehdan pottumuusin ja puolukkahillon kyytipoikana. Sitä ei ihan joka grillistä löydykään.

- Pyrimme siihen, että teemme entistä enemmän itse. Hampurilaisen valmistukseen menee silloin tietysti hieman pidempi aika kuin pakastetavarasta tehtynä, mutta odotus kyllä palkitaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa tusinahampurilainen, vaan juuri sinulle, paikallisista raaka-aineista valmistettu ruoka-annos.

Katso videolta, kuinka tällainen hampurilainen valmistuu:

Vielä parempi juustopurilainen

Kalle's Burgerin asiakkaat osaavat odottaa ruokalistalle jotain uutta säännöllisin väliajoin. Kalle Huusko ei halua tuottaa pettymystä. Seuraavaksi käsittelyyn on pääsemässä talon oma American Burger, joka tunnetaan juustoisuudestaan ja klassisesta American dressingistään.

- Kaiken voi tehdä vielä paremmin.

Se on ollut Kalle Huuskon motto ravintolatoiminnassa alusta lähtien. Suurena juustohampurilaisten ystävänä hän alkoi pohtia, miten lempiburgerista saisi vielä paremman.

- Aiomme tehdä American Burgerista entistä juustoisemman ja mausteisemman. Kaikkea tulee lisää dressingistä lähtien ja unohtamatta itsetehtyä 150g ja 300 g pihvejä, Huusko lupaa.

Kalle's Burgerin hampurilaispihvit tehdään itse paikallisesta lihasta. Laadun tuntee maussa.

Uudistuksen jälkeen burgeri tulee täyttämään entistä paremmin raavaiden juustomöykkyjen ystävien toiveet.

Kemi Burgerit, Classic Burgerit ja American Burgerit valmistetaan alusta loppuun paikallisilta tuottajilta hankituista raaka-aineista, hartaasti testattujen lisukkeiden kera. Siksi ne ovat paitsi Kalle's Burgerin omistajan Kalle Huuskon ylpeyden aihe, myös asiakkaiden suosikkeja.

- Olemme aidosti ylpeitä siitä mitä meillä täällä Meri-Lapissa on, ja mitä me osaamme. Ruoka on tärkeä osa meidän jokaisen arkea ja me täällä Kalle's Burgerissa uskomme, että arjesta saa vähän parempaa syömällä hyvää ruokaa.

 

Seuraamalla Kalle's Burgeria Facebookissa ja Instagramissa saat parhaat tarjoukset ja viimeisimmät kuulumiset ensimmäisten joukossa.