Itsetunto takaisin Exuviancella

Moni kärsii aikuisiän aknesta, mutta oikeanlaista hoitoa voi olla vaikea löytää. Kemiläisen Pauliina Porkan salaisuus on Kauneushoitola Eija ja Exuviance.

Pauliina Porkka katsoo itseään peilistä ja hymyilee viimeinkin. Arvet poskissa ovat vaalentuneet ja tulehtunut iho rauhoittunut sitten ensimmäisen Exuviancen kasvohoidon.

Kuuden viimeisen vuoden ajan kemiläinen Pauliina Porkka on kärsinyt aikuisiän aknesta. Hän on kokeillut siihen jo mielestään kaikkia mahdollisia hoitokeinoja, tuloksetta.

- Ulkoiset voiteet eivät tehonneet akneeni, ainoastaan kuivattivat ihoani, Porkka muistelee ensimmäistä käyntiään ihotautilääkärillä.

Puolen vuoden antibioottikuuri paransi ihon, mutta kasvot pysyivät sileänä vain seuraavan vuoden ajan.

- Lisäksi pitkäaikaista antibioottikuuria seurasivat monet vatsaoireet ja sairastelut, sillä suoliston bakteerikantani oli kärsinyt kuurin vaikutuksesta, terveydenhoitajana työskentelevä Porkka muistelee.

Seuraavana vaihtoehtona olisi ollut entistä ”rajumpi kuuri”, joten hän valitsi mieluummin terveytensä ja päätti sinnitellä akneihonsa kanssa.

Pauliina astui ensi kerran Kauneushoitola Eijan ovista vähin odotuksin. Kosmetologi Fanny Dianoff otti hänet hymyillen vastaan ja aloitti tunnin kestävän Exuviance-kasvohoidon hellävaraisella alkupuhdistuksella.

- Ensimmäisellä käyntikerralla tehdään aina myös ihoanalyysi eli katsotaan, mitä asiakkaan iho tarvitsee, Dianoff kertoo.

Puhdistetulle iholle levitetään seuraavaksi AHA-happoa, joka on Exuviancen patentoima tuote.

- Happo koostuu ainoastaan luonnonmukaisista ja hellävaraisista happoyhdistelmistä, joten hapotus sopii hyvin myös herkkäihoisille ja allergikoille, Dianoff valottaa.

4-10 minuuttia kestävän hapotuksen jälkeen Pauliinan iho höyrytetään, jotta iho pehmenee mekaanista puhdistusta varten.

- Eihän se mukavalta tietenkään tunnu, kun nenänpielistä puristetaan finnejä, mutta mielestäni se on pieni vaiva siihen, jos tuloksena on puhdas ja kirkas iho, Pauliina pohtii.

Lopuksi Porkan kasvoille levitetään vielä virkistävä naamio, joka rauhoittaa hoidon jäljiltä hieman punoittavia kasvoja. Lisäksi Fanny ohjeistaa Pauliinaa hankkimaan hänen iholleen sopivat kotihoitotuotteet. Varsinkin akneihoa hoidetaan usein liian voimakkailla tuotteilla.

- Pysyvien tulosten saavuttamiseksi ihoa täytyy puhdistaa, suojata ja hoitaa oikeilla tuotteilla. Tulosten ylläpito tehdään aina kotona, Fanny Dianoff painottaa.

- Kannattaa olla tarkkana, mistä tuotteita ostaa, ettei vain kohdalle satu tuoteväärennöksiä, sillä näihinkin olen törmännyt eikä lopputulos ole tietenkään samanlainen.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen on kuitenkin normaalia, että iho ottaa hieman takapakkia ja kuivahtaa, sillä hapotuksen jälkeen iho alkaa uudistumaan.

- Huomasin heti eron ihossani. Pintakuivuus oli poissa ja kasvot näyttivät ja tuntuivat kirkkaammilta, kertoo Porkka.

Lisäksi nainen rakastui Exuviancen ihonhoitotuotteisiin, jotka ovat hänen mukaansa ainoita, jotka eivät kuivattaneet ihoa.

Pauliina Porkka luottaa ongelmaihonsa hoidon jatkossakin Kauneushoitola Eijalle ja Fanny Dianoffin osaaviin käsiin.

- Ihoni on rasvainen ja tarvitsee juuri siihen sopivaa hoitoa, mutta se on myös herkkä ja pintakuiva, joten akneiholle suunnatut voimakkaat hoitotuotteet ovat aiemmin tehneet ihostani hilseilevän ja kuivan, jossa mikään meikkikään ei näytä hyvältä, Porkka sanoo.

Samalla Pauliina kuitenkin koki, että hänen oli pakko meikata ja kulkea täydessä tällingissä jopa kauppaan lähtiessä, sillä hän ei halunnut kaikkien näkevän huonoa ihoaan.

- Sama kuin joutuisi aina ennen lähtöä sitomaan puukengät jalkaansa kuin joutua häpeämään ja piilottelemaan huonoa ihoaan meikin alla, Pauliina miettii vakavana.

Nyt tilanne on kuitenkin jo toinen, sillä takana on monta Exuviance-hoitokertaa ja säntillistä ihonhoitoa kotona. Tulehtunut iho on rauhoittunut ja kirkastunut; kasvojen arvetkin ovat jo hieman vaalentuneet.

Kauppaan lähtiessään Pauliina laittaa kevyen mineraalimeikin, joka myös hoitaa ihoa, ja uskoo siihen, että tulevaisuudessa sitäkään ei enää tarvita.

-Parasta on se, ettei enää tarvitse piilotella kasvojaan muiden katseilta, Pauliina kertoo hymyillen.

 

Tietolaatikko:

Exuviancen patentoima Aha-happo

Happotyyppi        Lähde

glykolihappo        sokeriruoko

maitohappo         piimä

omenahappo       omenat

sitruunahappo     sitrushedelmät

viinihappo            viinirypäleet