Kevään kaunein juhlameikki

10 ammattilaisvinkkiä, joilla onnistut

Kevään ja kesän ihana juhlakausi lähestyy ja sitä myötä juhlavalmistelut alkavat olla jo käsillä. Tähän olemme koonneet Kemin Kosmetiikan SKY-kosmetologi Maarit Rantakuparin vinkit kauniin ja kestävän juhlameikin tekoon.

1. Valmistele ihosi juhlaan

Tasaisen ja kauniin meikkipohjan saavuttamiseksi on syytä kuoria ihon pinnalta hilseilevä, harmaa solukko sekä helliä ihoa ihotyypinmukaisilla tehotuotteilla. Suosittelen asiakkaita käymään meillä kasvohoidossa ennen juhlaa tai tekemään itse kotona juhlaa edeltävänä päivänä kuorinnan ja kosteuttavan naamion. Hoitovalikoimastamme esim. Ormedic Lift -kasvohoito on erinomainen valmistelemaan iho juhlakuntoon.

2. Kosteuta ihosi hyvin

Ennen meikin levitystä puhdista ihosi, levitä sille seerumi tai ampulli ja kosteuta se hyvällä, ihotyyppisi mukaisella kosteusvoiteella. Muista myös silmänympärysvoide, jotta vältyt kurttuisilta silmäluomilta ja harakanvarpailta. Oiva apukeino tummiin silmänalusiin ja kuivaan silmänympärysihoon on silmänalusnaamiot, joilla voit hemmotella ihoasi ennen juhlameikin tekoa.

3. Muista meikinpohjustustuote!

Kosteusvoiteen päälle levitettävää meikinpohjustuotetta ei kannata ohittaa, mikäli aiot saada tasaisen ja kestävän meikin. Meikinpohjustaja silottaa ihon, jolloin pienet juonteet ja laajentuneet ihohuokoset eivät tule meikin alta näkyviin. Pohjustustuote myös kiinnittää meikin, jolloin se kestää kauniina aamusta iltaan. Pohjustustuotteilla voi olla myös ihonhoidollisia ominaisuuksia, esim. Guerlain L´Or-meikinpohjustaja kosteuttaa pitkäkestoisesti sekä napakoittaa ihoa.

4. Valitse oikean sävyinen meikkivoide

Meikkivoidetta ei koskaan kannata ostaa kämmenselkään testailun varassa. Meikkivoide tulee aina testata kasvoille, jotta näet värin sopivan kasvojen ja kaulan sävyyn. Meikkivoiteen tulla olla oman ihon värinen, jottei leukaperiin jää selkeää meikkivoiderajaa. Jos arvot kahden sävyn välillä, valitse lämpimämpi sävy, sillä se näyttää paremmalta päivänvalossa. Juhlameikkiin suosittelen valitsemaan pitkäkestoisen, nestemäisen meikkivoiteen.

5. Tee ihostasi raikas ja heleä

Mikäli ihollasi on punoitusta, näppylöitä tai sinulla on tummat silmänaluset, peitä ne ohuesti peitevoiteella. Sen jälkeen kiinnitä meikki irtopuuterilla isolla siveltimellä ohuelti levittäen. Mikäli ihosi on todella kuiva tai siinä on juonteita, voit jättää puuteroinnin kokonaan väliin. Levitä sitten poskipuna, joka tuo ihollesi kauniin raikkauden ja hehkun, saaden kasvosi näyttämään nuorekkailta. Mikäli poskillasi on juonteita tai ihosi on todella kuiva, valitse voidemainen poskipuna.

Heleyttävää korostusväriä voi maltillisesti sipaista poskipäille, nenävarteen ja kulmaluulle. Päivämeikissä en suosittele muotoilemaan kasvoja varjostuksilla, sillä ne helposti näyttävät luonnottomilta ja sotkuisilta päivänvalossa. Aurinkopuuteria voi sipaista kasvojen reunoille, mutta sävyn kanssa tulee olla tarkka, sillä oranssiin taittava tai liian tumma sävy näyttää päivänvalossa helposti suttuiselta.

6. Kiinnitä huomio silmiin tai huuliin

Vähemmän on enemmän. Korosta joko silmiäsi tai huuliasi, jolloin meikki pysyy tasapainossa, etkä näytä päivänvalossa liian meikatulta.

7. Silmät säteilemään!

Silmämeikki aloitetaan luomen pohjustamisella sekä puuteroinnilla. Näin saat silmämeikin pysymään koko päivän, eikä se kasaannu luomivakoon. Pohjustamisen jälkeen tee kauniit rajaukset vedenkestävällä rajauskynällä, levitä luomiväri, taivuta ripset ja levitä ripsiväriä. Sensailta ja Cliniquelta löytyy ripsivärit, jotka kestävät itkut ja naurut, mutta lähtevät helposti pois pelkällä 38-asteisella vedellä. Toinen vaihtoehto on käyttää vedenkestävää ripsiväriä. Halutessasi tehostetta silmämeikkiin, voit lisätä muutaman irtoripsitupsun silmien ulkonurkkiin.

Silmämeikistä saat joko kevyen tai hyvinkin näyttävän pelkästään sävyjä vaihtamalla. Kevään ja keskikesän meikkiin kannattaa valita kuitenkin pehmeät, hillityt sävyt, jotta meikki ei nouse päivänvalossa liian voimakkaasti esille. Erilaisiin silmämeikkeihin kannattaa hakea ideoita netistä tai tulla liikkeeseemme meikinopastukseen, jolloin suunnittelemme yhdessä sinulle sopivan silmämeikin.

8. Huulimeikin salat

Huulimeikin tekoon kannattaa käyttää hieman aikaa, jotta saat siitä kauniin ja kestävän. Levitä huulillesi ensin huultenpohjustuote, joka estää huulipunan karkailun, kiinnittää huulimeikin ja tuo huulipunasävyn paremmin esille. Voit myös sipaista pienen määrän valokynää amorinkaarelle, jolloin huulet näyttävät täyteläisemmiltä.

Pohjustuksen jälkeen rajaa huulet huultenrajauskynällä ja häivytä rajat pienin kynävedoin reunoilta huulten keskiosaa kohti. Levitä huulipuna ohuelti sivellintä käyttäen, paina ylimääräinen puna kasvopaperiin, puuteroi kevyesti ja punaa uudelleen siveltimellä. Halutessasi voit lisätä hieman huulikiiltoa huulten keskiosaan tuomaan kiiltoa ja täyteläisyyttä huulimeikkiin.

9. Kulmakarvoilla helppo ja nopea kasvojen kohotus

Mikään ei kohota kasvoja niin kuin kauniit kulmat! Käy ammattilaisella kulmien värissä ja muotoilussa ennen juhlapäivää, niin pääset helpoimmalla. Vaihtoehtoisesti voit siistiä kulmasi itse ja meikata ne kauniiksi kulmakynää tai -väriä apuna käyttäen. Käytä kulmien muotoilussa perinteistä muoto-oppia, eli kulma alkaa silmän sisänurkan ja nenäpielen muodostamasta linjasta ja päättyy nenäpielen ja silmän ulkonurkan linjaan.

10. Muista kynnet!

Kynnet ovat myös asuste, joten hoidata kynnet ja käsien iho ammattilaisella ennen juhlia tai tee manikyyri itse kotona. Hoitolastamme saa kynsiin kestolakkauksen, joka pysyy kynsissä jopa kolmekin viikkoa. Valitse kynsilakan väri vastaamaan juhla-asussasi esiintyvää väriä tai valitse se esim. huulipunasi mukaan. Muista myös lakata varpaankynnet sekä hoitaa kantapäät, mikäli jalkateräsi näkyvät juhlakengistäsi.

Käsilaukkuun kannattaa pakata puuteripaperia, huulipuna ja sivellin sekä pikkupeili. Lisäksi vielä parfyymi, hiuskiinne ja muutama vanupuikko, niin olet valmiina valloittamaan juhlat!

www.keminkosmetiikka.fi