Mikroneulattu iho korjaa itse itsensä

Mikroneulaus on tehokas ja lyhyen palautumisajan vaativa hoitomuoto, jolla voidaan häivyttää syviäkin arpia ja pigmenttiläiskiä tai saada vanhentunut iho nuorekkaammaksi ja elinvoimaisemmaksi, kertoo Kemin Kosmetiikan yrittäjä, SKY-kosmetologi Maarit Rantakupari.

Juonteiden ja veltostuneen ihon hoidossa saadaan merkittäviä tuloksia mikroneulauksella.

- Kasvoissa tuntui pientä kihelmöintiä puudutusaineen vaikuttaessa. Sen jälkeen puudutusaine pyyhittiin iholta, iho desinfioitiin ja kasvoille levitettiin seerumia. Sitten aloitettiinkin itse neulaaminen, jossa kynänmallista hoitolaitetta liikuteltiin pitkin ihoa neulaten ihoon 1300 reikää sekunnissa. Neulaus ei tuntunut pahalta, ainoastaan otsan ohuella iholla hieman tuntui puudutusaineen läpikin, kuvailee Sanna-Kaisa Frantti, joka kokeili hoitoa Kemin Kosmetiikassa.

Kohtisuora neulaus aiheuttaa hallitun mikrovaurion

Maarit Rantakupari kertoo Dermapen-mikroneulauksen olevan ainutlaatuinen hoitomuoto ihon uudistamisessa. Onkin syytä tehdä selväksi, mikä on ero neularullauksessa ja Dermapen-mikroneulauksessa.

- Neularollerissa on pieniä neuloja kiinnitettynä telaan, jota rullaamalla tehdään ihoon pieniä reikiä. Rollerin liikkuessa iholla neulat voivat repiä ihon pintaa pyörivän liikkeen ansiosta. Rollerissa kaikki neulat ovat tasapituisia, jolloin eri kasvojen alueita ei pystytä käsittelemään samalla rullalla. Dermapenin ainutlaatuisessa hoitopäässä on 12 neulaa, jotka neulaavat ihon kohtisuoraan, jolloin neula aiheuttaa ihoon hallitun vaurion.

- Dermapenillä pystytään säätämään neulanpituutta, jolloin voidaan tehdä yksilöllinen ja tarkoituksenmukainen hoito jokaiselle asiakkaalle. Sillä pystytään käsittelemään esimerkiksi silmänympärysalue, huulet ja nenänseutu. Tuloksena tehokas hoito, mutta vähemmän turvotusta, kipua ja verenvuotoa sekä lyhempi palautumisaika kuin neularollerilla tehdyssä hoidossa, kuvailee Maarit Rantakupari.

Mikroneulaus käynnistää ihossa sarjan reaktioita

Dermapen-mikroneulauksen teho perustuu ihoon tehtäviin pieniin reikiin, jotka käynnistävät ihossa luonnollisen korjausmekanismin. Iho aktivoituu, jolloin ihoon syntyy uusia verisuonia ja kollageenisäikeitä sekä ihon omat kasvutekijät aktivoituvat. Tuloksena iho uudistuu tehokkaasti, rypyt ja arvet madaltuvat, iho kiinteytyy ja vahvistuu, pigmenttiläiskät vaalenevat ja laajentuneet ihohuokoset supistuvat.

Erinomaisia tuloksia saadaan couperosaan, teleangiektasiaan sekä rosaceaan.

- Aknearpien kohdalla hyviin hoitotuloksiin päästään 5-8 hoitokerralla, mutta ikääntymismuutoksissa riittää kolmisen hoitokertaa ja ylläpitona 1-2 hoitoa vuodessa. Muistutan kuitenkin, että silminnähtäviä ja rohkaisevia tuloksia saa jo yhdelläkin hoitokerralla, tarkentaa Maarit Rantakupari.

Pigmenttiläiskiä saadaan häivytettyä Dermapen-hoidolla.

Turvallinen ja luonnollinen hoito

Dermapen-mikroneulaus on turvallinen hoito, jota tekevät vain koulutetut hoitajat. Hoidon teho perustuu täysin ihon oman luonnollisen korjausmekanismin aktivoitumiseen. Dermapen-hoidoissa käytetään ainoastaan steriloituja ja kertakäyttöisiä neuloja, jolloin saadaan minimoitua tulehduksen riski. Dermapen-hoitoja tehdään Suomessa lääkärikeskuksissa sekä kosmetologisissa hoitoloissa.

- Neulauksen jälkeen iholle laitettiin viilentävä naamio sekä lopuksi antioksidanttivoide. Iho punoitti hoitopäivänä kuin aurinkoloman jäljiltä, mutta seuraavana aamuna väri oli jo merkittävästi tasoittunut. Pienellä määrällä meikkivoidetta sain vähäisen punoituksen piiloon ja hyvien kotihoito-ohjeiden kanssa oli helppo hoitaa ihoa myös kotona. Seuraava hoitokerta sovittiin 6 viikon päähän. Odotan innolla jatkoa hoidolleni, hehkuttaa Sanna-Kaisa Frantti.

Sanna-Kaisa Frantin iholla näkyi heleä punoitus heti hoidon jälkeen.

 

Tutustu myös muihin palveluihimme keminkosmetiikka.fi