Unohdettu arjen sankari – palkanlaskija

Palkanlaskijan arvon huomaa usein vasta siinä vaiheessa, kun palkka ei olekaan tilipäivänä tilillä.

Toisille se on kuun viimeinen päivä, joillekin keskellä kuuta ja osalle pari kertaa kuukaudessa. Se on päivä, jona Arton työn jälki näkyy numeroina tilillä.

- Tässä työssä on oltava erittäin huolellinen ja tarkkaavainen, eikä hyvä muistikaan ole pahasta, nauraa kemiläinen Arto Kiiskinen.

Arto on palkanlaskija, josta ei pitänyt tulla palkanlaskijaa.

- Päädyin alalle sattumalta. Pohjakoulutukseltani olen yo-merkonomi ja hain täydennyskoulutukseen Ammattiopisto Lappiaan suorittamaan Liiketalouden perustutkintoa. Tarvitsin paikan käytännön työtehtävien näyttötutkinnon suorittamiseen.

Paikka löytyi Pohjolan Tilipalvelu Oy:stä ja tutkinnon jälkeen myös työpaikka. Siitä on kohta seitsemän vuotta aikaa.

Arto vastaa paitsi palkkojen maksusta myös tilitysten teoista, vuosilomarahapalkoista, lomakorvauksista, lomarahoista ja palkkaan kuuluvista lisistä. Hän hoitaa lisäksi palkkoihin liittyvän tilastoinnin ja viranomaisten vaatimat tilitykset kuukausittain tai vuosittain. Toisin sanoen, Arto hoitaa kaiken palkkoihin liittyvän ja vähän lisääkin.

- Yhä useampi yritys on ulkoistanut palkanlaskennan ja laajemminkin palkkahallintonsa tilitoimistoille, sanoo Arto.

- Palkkahallinto on kasvava liiketoiminta-alue tilitoimistoille, lisää Pohjolan Tilipalvelu Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Moilanen-Ahopelto.

- Meillä alaan on panostettu jo vuosia. Palkanlaskenta on todellinen taitolaji, jossa vaaditaan eritysasiantuntemusta. Työehtosopimusten tulkinta niin työnantajalle kuin palkansaajalle voi joskus olla kovinkin haasteellista. Työehtosopimuksia kun on lukuisia ja saman asian laskentaperusteet voivat vaihdella työehtosopimusten mukaan.

Tilitoimistoissa on jatkuva tarve alan osaajille ja lähivuosina alalle tullaan palkkaamaan jopa 2500 uutta työntekijää. Koko Suomen mittakaavassa ala työllistää tällä hetkellä noin 13 000.

- Palkanlaskenta on yksi yrityksen keskeisimpiä toimintoja. Palkanlasku oikeaan aikaan oikean suuruisena on suorastaan edellytys yrityksen menestykselle, kertoo Arto.

Jatkuva aikatauluissa pysyminen vaatii myös paineensietokykyä. Palkanlaskijan työtehtävät koostuvat palkanlaskennan lisäksi palkkahallintoon liittyvistä töistä, kuten tilityslaskelmista verohallintoon, vakuutusyhtiöille ja ammattiyhdistyksille. Tietotaidon päivittäminen on tärkeä osa ammattitaitoa.

- Kaikki tämä ei näy ulospäin yritysasiakkaillemme tai palkansaajille, mutta näin sen kuuluukin olla. Palvelun tulee toimia saumatta, kertoo Arto.

- Palkanlaskijan arvon huomaa usein vasta siinä vaiheessa, kun palkka ei olekaan tilipäivänä tilillä.