Uusia KLT-kirjanpitäjiä Lappiin

Vuoden 2017 nimitykset julkistettiin Taloushallintoliitto Ry:n Tili- ja veropäivillä 23.1.-24.1. Finlandia-talolla Helsingissä. 128 henkilöä suoritti arvostetun taloushallintoalan asiantuntijatutkinnon, joista Lapista kaksi: Sari Eilittä Kemistä ja Henna Maajaakkola Rovaniemeltä.

KLT-tutkinnon suorittaminen oikeuttaa käyttämään nimitystä KLT-kirjanpitäjä tai lyhennystä KLT. Nimikkeen ansainneet kirjanpitäjät ovat alansa ehdotonta eliittiä, joiden osaaminen on niin tilitoimistoissa kuin muuallakin korkeassa kurssissa. Vaativan tutkinnon suorittaminen kertoo, että kyse on henkilöstä, joka suhtautuu työhönsä määrätietoisesti ja tavoitteellisesti. 

Tunnelma KLT-jakotilaisuudessa oli jännittävä, olo helpottunut ja tyytyväinen – nyt se on tehty.

Tutkinto antaa uusia eväitä edetä työelämässä. Tutkinnon suorittaneille tarjotaan mielenkiintoisempia ja haastavampia työtehtäviä, jotka puolestaan poikivat lisää vastuuta ja lisää haasteita. KLT-tutkinto on myös tapa pysyä mukana maailman muutoksissa, sillä tutkinnon säilyttäminen edellyttää, että henkilö huolehtii säännöllisellä jatkokoulutuksella osaamistasonsa ajantasaisuudesta.

KLT-kirja on voimassa kerrallaan kolme kalenterivuotta, minkä jälkeen se uusitaan hakemuksesta edellytysten täyttyessä. Ehtona on, että raportointijakson aikana kirjanpitäjä vuosittain hoitanut tai valvonut riittävän useita ja riittävän monipuolisia kirjanpitoja ja osallistunut riittävän laajaan koulutukseen kirjanpidon ja laskennan, välittömän ja välillisen verotuksen sekä yhtiöjuridiikan alalta.

Innostuksesta onnistumiseen

Sari Eilittä Pohjolan Tilipalvelu Oy:stä kertoo innostuneensa lähettämään hakupaperit tutkintoon työyhteisön kannustuksesta.

- Käymme usein syvällisiä keskusteluja taloushallinnon eri aihealueista, jolloin tulee tilanteita varmistaa asian oikeellisuus. Tenttiin osallistuminen edellytti tietojen lisäopiskelua ja niiden hallinnan osoittamista. Uusimmat lait ja meneillään olevat muutosvalmistelut olivat keskeisiä kohtia. Paljon lukemista ja oma-aloitteista opiskelua. Edellisvuosien tenttikysymysten sisältö antoi suuntaa siitä, että asioita kysytään laajasti ja tarkasti. Kirjallinen tentti oli lokakuussa Helsingissä ja kesti koko päivän.

Pirjo Moilanen-Ahopelto ja Sari Eilittä Pohjolan Tilipalvelu Oy:stä.

- Ala on voimakkaassa muutosvaiheessa ja kirjanpitäjän työ yrittäjän neuvonantajana korostuu, lisää Eilittä.

Tili- ja veropäivät ovat jokavuotinen tiukka koulutusrupeama. Tänä vuonna asiaa oli pyritty keventämään hauskoilla välijuonnoilla, itsekin aikoinaan KLT-tutkinnon suorittanut Pohjolan Tilipalvelu Oy:n toimitusjohtaja Pirjo Moilanen-Ahopelto kommentoi.

- Sari tuli toimistoomme syksyllä 2014. Hän osoitti olevansa tavoitteellinen ja tähtäävänsä onnistumisiin ja oli näin etsimämme henkilö kehittymistahtoiseen organisaatioomme, sanoo Pohjolan Tilipalvelu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Ahopelto.

- Olihan se upeaa kun meidän Sari suoritti KLT-tutkinnon. Sydämelliset onnittelut hänelle.