Verotuksen muutoksia 2017

Verotusmenettelyihin on tulossa muutoksia vuoden 2017 alusta. Uudistukset koskevat erityisesti toimijoita, jotka ilmoittavat ja maksavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia.

Verohallinto laajentaa sähköisiä asiointipalveluja. Oma-aloitteisten verojen ilmoitukset annetaan vuoden 2017 alusta lähtien yksinomaan sähköisesti. Paperisia ilmoituksia toimitetaankin enää vain erityisistä syistä.

Verotili-palvelu muuttuu OmaVero-palveluksi. Tiliä käytetään edelleen Katso-tunnisteella.

Verohallinnon tietojärjestelmän uudistuksessa toteutuu reaaliaikainen ja kustannustehokas toiminta sekä sähköinen asiointikäytäntö. Tilillä näkyvien tietojen määrä laajenee ja palvelusta saa oikean kokonaiskuvan verojen maksutilanteesta reaaliaikaisesti.

Pohjolan Tilipalvelun pääkirjanpitäjä Sari Eilittä ja KLT.HT Pirjo Moilanen-Ahopelto.

- OmaVero-palvelu koskee myös yksityishenkilöitä, ei pelkästään yrityksiä. Omilla verkkopankkitunnuksilla voi kirjautua järjestelmään ja nähdä henkilökohtaisen verotilanteensa, kertoo Pohjolan Tilipalvelun toimitusjohtaja, KLT kirjanpitäjä ja HT tilintarkastaja Pirjo Moilanen-Ahopelto.

- Hyvä uudistus tämä on. Verotili on ollut hankala yrityksille ja kirjanpitäjille, koska kokonaistilanne on ollut vaikea selvittää reaaliaikaiseksi. OmaVero auttaa asiassa huomattavasti, kommentoi pääkirjanpitäjä Sari Eilittä.

Kannuste pienyrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen yrittäjävähennystä koskevaksi laiksi. Yrittäjävähennys on 5 % yrityksen tuloksesta. Se koskee toiminimiä, avoimia yhtiöitä ja kommandiittiyhtiöitä.

Kevennys on tärkeä signaali yrittäjyyden kannustamiseen.

- Tällaiset hyvät hallituksen linjaukset kannustavat pieniä yrityksiä kehittämään toimintaansa ja palkkaamaan lisää henkilöitä. Tärkeää on myös että kannuste innostaisi ihmisiä perustamaan uusia yrityksiä ja siten myymään omaa ammattitaitoaan ja työtään.

- Esimerkiksi palveluyrityksiä viime vuosina on syntynyt paljon ja ne menestyvät hyvin, jopa kukoistavat.

- Oivalluksesta liikeideaksi ja ahkeraksi toiminnaksi, kommentoi Moilanen-Ahopelto.

 

Verohallinnon uutisia ja ohjeita löytyy näistä linkeistä:

https://www.vero.fi/fi-FI

https://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Uutiset

https://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Muutoksia2017

https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat

Vinkki:

Ilmoittaudu Verohallinnon verkkoseminaariin. Saat yksityiskohtaista tietoa tulevista muutoksista ja uudesta OmaVero-palvelusta. Tilaisuus järjestetään 10.1. Voit katsoa aikaisemmin järjestetyn samansisältöisen verkkoseminaarin myös tallenteena.

 

Ja sitten mielikuvitus liikenteeseen ;)

Mitä Sinun mielestä Logofiguurimme ilmentää. Kirjoita mielikuvasi verkkosivujemme kautta http://www.pohjolantilipalvelu.fi/yhteydet lomakkeella ruudussa ”Vapaamuotoinen viesti”.

Lennokkaat lausunnot palkitsemme !

- Saa siihen ruutuun kirjoittaa muitakin asioita, kuten taloushallinnon kysymyksiä.

- Kyllä me vastaamme.

- Melko paljon kirjanpitoon liittyviä tietoja saa Taloushallintoliiton sivuilta www.taloushallintoliitto.fi ja https://taloushallintoliitto.fi/tilitoimistoasiointi/asiakkaana-tilitoimistossa/asiakaskokemus-tilitoimistossa

Ystävällisesti yhteistyössä

POHJOLAN TILIPALVELU OY