Tamppiksen tontut jouluhulinassa

Käytäville on parkkeerattu kärryjä, koreja ja jättilaatikoita. Useat käsiparit purkavat ahkerasti joulutavaraa hyllyihin, jotta ihmiset voisivat rakentaa koteihinsa unelmiensa joulun.

Joulukoristeissa on nykyään laaja materiaaliskaala. Sirpa Vuokila esittelee herkkää pitsikuvioista metallitähteä: "Tämä piti saada omaankin ikkunaan."

- Meillä taitaa olla koko ajan hallittu kaaos, Vuokilan yrittäjäsuvun vesa Camilla nauraa

- Asiakkat ovat kertoneet tykkäävänsä käydä täällä, sillä koskaan ei tiedä mitä löytää.

Ja Tampereen Säästö-Texistä löytää, sillä jouluun ollaan varauduttu hyvissä ajoin.

- Jos tarkkoja ollaan, niin joulu lähtee rapujuhlista. Silloin hankitaan ensimmäiset tunnelmavalot. Tämän jälkeen tulee talvivalot syyskuussa ja jouluiset ikkunavalot marras-joulukuussa, kertoo Säästö-Texin matriarkka Aira Vuokila.

Aira on nähnyt jouluvalmisteluiden muutoksen vuosikymmenien ajan. Siinä missä ennen punaiset joulukoristeet kaivettiin laatikoista joulukuussa, aletaan nykyisin valmistella joulua hyvissä ajoin osana sisustusta.

- Ensin hankitaan lyhtyjä, sitten tekstiilejä, kuten liinoja ja tyynyjä eri kuvioilla ja materiaaleilla. Eläinhahmoista porot ja jääkarhut ovat suosittuja. Väreissä ollaan siirrytty perinteisestä punavihreästä valkoiseen, hopeaan ja kimalteisiin, jatkaa Sirpa Vuokila, kolmen sukupolven perheyhtiön keskimmäisen polven edustaja.

Tekstiiliosaston Eija Kokkinen ja Anne Salmela esittelevät joulun takuuvarmat lahjatuotteet. Yö- ja oloasut ovat kestosuosikkeja joululahjahankinnoissa.

Ihmiset ovat joulun alla lähes joka päivä liikkeellä, mutta suurimmat piikit näkyvät viikonloppuisin

- Myös tapahtumat näkyvät meillä. Kun ihmiset ovat liikekannalla, niin he tulevat myös meille, toteavat naiset yksimielisesti. Silloin osa tavaroista suorastaan katoaa hyllyistä.

Toki TEXissäkin järjestetään tapahtumia. Joulukuun 1. päivänä Tornion liikkeessä on Shoppailuilta, jolloin aukioloajat on pidennetty kello 24 saakka.

- Illalla kello 20 jälkeen liikkeessä on tuote-esittelyjä ja maistatuksia. Meillä on esittelijöitä esimerkiksi Schollilta ja Rimmeliltä. Myymälässä neuvotaan rintaliivien ostossa ja annetaan vinkkejä kauneudenhoidossa. Iltaa saapuu vauhdittamaan myös Miss Suomi Shirly Karvinen, kertovat Sirpa ja Camilla.

Mari Doktare on kahdeksan lapsen kummitäti ja lähes aikuisten tyttöjen äiti. Hän kertoo, että lasten kasvaessa on vaikea hankkia juuri oikeanlaisia lahjoja. Silloin taitaa olla helpompi kallistua lahjakorttiin.

- Meillä on Shoppailuiltana ihan oma joululahja asiakkaillemme. Tarjoamme kaikki kaupan normaalihintaiset tuotteet 20 prosentin alennuksella ja elintarvikkeet 5 prosentin alennuksella. Tarjous ei koske tupakkaa, alkoholia eikä veikkausta. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!

Koko liikkeen henkilöstö on virittäytynyt positiivisesti tulevaan tapahtumaan. Se tulee olemaan joulunaluksen vilkkain päivä. Heillä onkin yksi pieni pyyntö asiakkaille - Ollaanhan jouluna iloisella mielellä? Otetaan kunnolla aikaa joulun valmisteluihin ja jätetään stressi pois, niin kaikille tulee hyvä mieli.

Se ei ole paljon tontuilta pyydetty, eihän?